Achtergrond: Dj’s gebruiken theorie en raamwerk voor inzicht in fanrelatie

Geschatte leestijd – 2 minuten

Als business-hacker roep ik bedrijven op om data op te nemen in hun bedrijfsbalans. In mijn nieuwe boek Digitaal Vermogen, de kracht, macht en potentie leg ik uit waarom de relatie met klanten en fans van levensbelang is voor bedrijven en artiesten. DJ’s Sam Feldt en Hardwell maken al gebruik van de theorie, die waarde toekent aan het potentieel van hun fanbase. Andere cases uit het boek betreffen onder meer The New York Times, Talpa en Armin van Buuren.

Theorie als basis

“De theorie van Denis helpt ons om alles uit onze data te halen,” aldus Sebastien Lintz, digital director van het team van DJ Hardwell. “Dit komt ten goede aan onze marketing, communicatie en verkoop. Doeland weet als geen ander waarom een optimale relatie met je fans van levensbelang is en hoe je dat bereikt. Zijn ideeën helpen ons nog elke dag om een bijdrage te leveren aan de digitale carrière van Hardwell.”

DJ Sam Feldt sluit zich daarbij aan: “We zijn aan de gang gegaan met het gedachtengoed van Denis. Het Business Acceleration Framework laat zien waar je als DJ of organisatie staat en waar de digitale transformatie je kan brengen. Het boek is een handleiding die jouw innovaties laat slagen en de juiste omstandigheden voor een digitale transformatie schept.”

Nieuwe manier van waarderen

In Digitaal Vermogen, de kracht, macht en potentie pleit ik voor een nieuwe methode waarop bedrijven gewaardeerd worden. Doordat de relatie met fans en klanten een indicatie is voor toekomstige kasstromen en nieuwe verdienmodellen hoort deze data een plek op de balans te krijgen. Deze vorm van goodwill (toekomstige, nog niet contant gemaakte kasstromen) is wat ik het Digitaal Vermogen noemt.

Digitaal Vermogen, de kracht, macht en potentie van elke organisatie, is geschreven als handleiding om je business te ‘hacken’. Ik wil aan de hand van een theorie en raamwerk organisaties praktisch helpen om bedrijfswaarde te vergroten, omzetten te verhogen en nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen. Uitgangspunt hierbij is telkens de relatie-economie, een concept dat (net als de fanrelatie) uitgebreid aan bod komt in het boek.

De meeste voorbeelden in Digitaal Vermogen gaan over bedrijven, artiesten of merken in de sport-, media- en entertainmentindustrie, maar zijn vaak op allerlei industrieën van toepassing. Het boek is geschreven voor bedrijfseigenaren, directeuren en iedereen die verantwoordelijk is voor marketing, business development, verkoop of innovatie binnen een organisatie, merk of festival.

Masterclass en keynote

Het boek wordt op 4 oktober a.s. aan de hand van een masterclass, een Q&A met Eelko van Kooten en keynote sessies van het team van Hardwell en Sam Feldt gepresenteerd in de A’DAM toren. Vrijblijvend aanmelden kan hier. Er zijn nog enkele plekken. Maar vol = vol!

→ Zie voor meer informatie: digitaalvermogen.nu

Bekijk ook

Lees ook

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

—–Supporters Digitaal Vermogen

Geef een reactie