CDO as a Service

De Chief Digital Officer (CDO) is normaliter een persoon die een bedrijf, merk of organisatie helpt door traditionele ‘analoge’ bedrijven om digitaal te leren denken en te worden. Hij houdt toezicht op activiteiten in de snel veranderende digitale wereld zoals websites, webshops, (mobiele) applicaties, social media en aanverwante toepassingen. Maar ook virtuele diensten en goederen, evenals de ontwikkeling van informatie, management en marketing- en communicatiesystemen.

De verantwoordelijkheden van een CDO zijn gevarieerd en nog steeds in ontwikkeling. De CDO is niet alleen een digitale expert, maar ook een doorgewinterde all rounder vaak met kennis op het gebied van organisatie en branche. Naarmate de rol vaak transformationeel is, zijn CDO’s in het algemeen verantwoordelijk voor de structurering en invoering van digitale technologieën en de inzet en gebruik van data in een bedrijf. De CDO is verantwoordelijk voor de digitale ervaringen van de fan of klant in alle touch points van de fan- of consumentenreis.

De verantwoordelijkheden van een CDO zijn om een digitale en data-strategie voor de platformen en netwerken binnen het internet ecosysteem te bedenken, uit te (laten) voeren en te monitoren. Een strategie die trouw en behartiging van het merk en de relatie met de fan of klant aangaat. Belangrijke aspecten die hierbij komen kijken:

  • Overzien wie en waar de interne en externe betrokkenen en belanghebbenden zijn en waar ze staan in het internetecosysteem en in het bedrijfsproces.
  • Begeleiding van interne en externe betrokkenen en medewerkers in het aanpassen van processen en werkzaamheden voor een succesvolle implementatie van de digitale strategie.
  • Het helpen van de interne en externe belanghebbenden met gereedschap om de boodschap en het merk over in de hele gemeenschap en bij hele achterban te laten landen.
  • Luisteren naar de interne en externe belanghebbenden, die betrokken zijn bij de connectie en dialoog met fans en klanten.

DDMCA biedt CDO as a Service aan. Wel de kwaliteit van een CDO, maar niet de kostendruk, tegen een maandelijks vast bedrag. Neem gerust contact via denis.doeland@ddmca.com