De Digitale Reputatie Monitor

Hoe creëer je voordeel in het social media landschap?

Zoek je naar een manier om de concurrentie te verslaan op social media? Wil je het beter doen op Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en TikTok dan je concurrent? De Reputatie Monitor helpt je hierbij.

De Reputatie Monitor is een unieke index op basis van 4 metrics: post ritme, post interactie, betrokkenheid bij de posts en (echte) volgers groei. Samen vormen de indices een compleet beeld hoe een organisatie of persoon scoort op een specifiek kanaal en/of alle kanalen bij elkaar. De vier indices van de kanalen worden gecombineerd tot een unieke index die de prestatie van de kanalen van organisatie weergeeft ten opzichte van zichzelf en het social media landschap met de concurrenten. 

Onze virtuele assistent Jonathan legt uit waarom de Reputatie Monitor interessant is.

De monitor wordt uitgevoerd door onze zusteronderneming NXTLI.

Waarom de Reputatie Monitor?

Wie online succes wil realiseren, volgt het principe ‘Relevantie-Consistentie-Discipline’. Ten eerste bepaal je welke content relevant is om te delen (Relevantie). Vervolgens bepaal je hoe vaak je deze aspecten wil openbaren (Consistentie) en ten slotte is het zaak om dat vol te houden (Discipline).

Belangrijk is te meten hoe je op de digitale kanalen presteert. Is jouw kanaal relevant? Dan groeit jouw fanbase en is er veel interactie bij de posts. Of je consistent genoeg bent, blijkt overigens uit je post-ritme (de regelmaat waarin je berichten plaatst) en dat van jouw concurrenten. Indien je post-ritme consistent is, zullen deze metrics over een langere periode stabiel zijn of groeien en is je betrokkenheid hoog.

☝️ Nieuwsgierig? Begin nu met de monitor

De fanrelatie is het belangrijkste bedrijfseconomische kapitaal van organisaties geworden. Daar moet de hele organisatie op worden ingericht. Door te investeren in de juiste inzichten kan men de fanrelatie verbeteren en waarde vermeerderen. En de concurrentie achter zich laten.”

Denis Doeland
Denis Doeland

Reputatie Monitor biedt uitkomst

De Reputatie Monitor meet, combineert en analyseert bovenstaande metrics van jouw kanalen en die van de concurrentie. Hierdoor zie je in een oogopslag je digitale hartslag en een benchmark van de industrie waar je in zit. Zo krijg je een antwoord op vragen als: welke kanalen presteren goed, welke minder goed en welke content werkt het beste?

Met de Reputatie Monitor ontwikkel je een voelspriet in jouw industrie. Je ontdekt de succesfactoren van de concurrentie: wat plaatsen zij op welke kanalen om hun doelgroep te bereiken – en wat kan jij van hun leren? Deze inzichten bieden je ongekende voordelen – je zou het bijna een oneerlijk voordeel mogen noemen.

Nog niet overtuigd? Kijk dan hier welke klanten, opdrachtgevers en projecten de Reputatie Monitor hebben gebruikt voor hun digitale groei …

👉 Voor het uploaden van jouw concurrenten naar de monitor kun je dit template gebruiken

De reputatie monitor wordt door onze zusteronderneming NXTLI geleverd.

☝️Alles lezen op deze pagina? Ga hier naar boven