Vijf volgende zetten in de usenet-oorlog I #usenet

Het simpelweg noemen van bestandsnamen van illegaal geüpload materiaal is illegaal, oordeelt de rechter. Vijf volgende zetten in de oorlog over de bestrijding van auteursrechteninbreuk.

Het Nederlandse usenet-platform FTD, een community compleet met eigen clientapplicatie waar uploads in nieuwsgroepen worden besproken, heeft net een harde nederlaag geleden. En niet eens door de beruchte antipiraterijstichting Brein, maar door een relatief kleine, specifieke aanklacht van de Nederlandse tv-producent Eyeworks. De rechter heeft in de ex parte rechtszaak – waarbij verweer van FTD niet aan de orde was – bepaald dat het noemen van bestandsnamen niet mag. Het gaat om bestandsnamen van uploads van illegaal gekopieerd en middels de upload illegaal gedistribueerd materiaal. Daarmee is materiaal te vinden door derden dat – volgens de Nederlandse wet legaal – te downloaden valt. Vijf mogelijke gevolgen van deze uitspraak.

Lees hier het originele artikel

Enhanced by Zemanta

Geef een reactie