Achtergrond: Dance-opleidingen in Nederland

#D2W

Dit visiestuk (oorspronkelijk gepubliceerd Februari 2016 en tot stand gekomen in opdracht van de Fontys Rock Academie) beoogt een beeld te geven waar de kansen en de uitdagingen liggen in het (internationale) landschap van opleidingen die zich bezig houden met dance. Het oogmerk is om aldus de voorsprong en internationalisering te borgen.

Dance belangrijk

Dance is een belangrijk exportproduct geworden voor Nederland. Wereldwijd wordt het economische belang van dancemuziek op meer dan 7 miljard euro geschat; Nederland staat hoog in de Top 5 van voorname dance-landen, het is een wereldspeler. Het belang van dance als Nederlands exportproduct blijkt uit het feit dat sinds januari 2013 dance door de overheid wordt (h)erkend als onderdeel van de topsector creatieve industrie.

visiestuk dance opleiding in NederlandDownload hier het visiestuk

De bijzondere nationale en internationale positie van de Nederlandse dance-industrie blijkt onder meer uit de grote aantallen fans van het muziekgenre. De internationale status van Nederlandse dj’s maakt…

View original post 254 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s