Achtergrond: Zo laat je content voor je werken

Geschatte leestijd – 2 minuten.

Een recent onderzoek onder B2B-bedrijven liet zien dat tachtig procent van de business to business bedrijven content marketing de prioriteit noemt binnen de marketingstrategie. Kortom: steeds meer bedrijven zien het nut van content marketing in. Met content valt inmiddels een heus verdienmodel te ontwikkelen. Vraag dat maar aan de 100 grootste influencers van Nederland, waar sinds kort Anna Nooshin de aanvoerder van is.

→ Beluister hier de podcast van dit artikel

Overvloed aan content

Doordat er zoveel bedrijven inzetten op het uitgeven van content, wordt er zelfs gesproken over een heuse content-tsunami of content-hausse. Er zou zoveel content aangeboden worden, dat het lastiger wordt om op te vallen. Misschien herken je dat wel. Wanneer heb jij voor het laatst een artikel van een bedrijf bewaard, omdat je het later nog wil lezen?

Het is geen wonder dat er steeds meer content uitgegeven wordt dood bedrijven. Ze zien in dat ze een verbinding moeten leggen met hun fans en klanten, met hun achterban. Veel van die bedrijven verkopen commodities, zoals internet of televisie: vergelijkbare producten en diensten. Smaakt internet van KPN anders dan van Ziggo? Of ben je verleid om voor Ziggo te kiezen, omdat ze toevallig shirtsponser zijn van je favoriete club en je meer Ajax-content kan zien? Zo wint een bedrijf het hart van zijn klant en legt het een relatie aan met de doelgroep.

Content voor toekomstperspectief

Content stelt je niet alleen in staat om je te bewapenen tegen huidige concurrenten. Tegenwoordig heb je geen idee waar de concurrentie vandaan kan komen. Voor je het weet betreedt een tech-bedrijf (Apple) jouw markt (zoals de streaming- of koptelefoon-markt). Eerder lazen we al dat T-Mobile bankdiensten aan gaat bieden.

Deze realiteit maakt het extra belangrijk om een relatie met je volgers op te bouwen. Als je de spelregels volgt, valt content te gebruiken om een relatie op te bouwen met een volgerschare. Uiteindelijk zijn deze volgers ook in de toekomst relevant. Het brengt ook uitdagingen met zich mee. Je vraagt je af hoe vaak je iets moet posten, wanneer en hoe je iets kunt verdienen aan je volgers en likes. En je maakt je vast zorgen hoe je niet te afhankelijk wordt van social media-kanalen, die vaak hun voorwaarden veranderen. Met andere woorden: hoe bouw je je huis niet ‘op geleende grond’?

Ben jij benieuwd hoe je succesvol content uitgeeft? Welk gereedschap je daarvoor nodig hebt? Ontdek wat je kunt leren van een B2B-bedrijf, MUNT Hypotheken en een bekende voetbal-influencer, Soufiane Touzani.

Ik vertel daar meer over in het zestiende hoofdstuk van mijn boek Digitaal Vermogen. Dat hoofdstuk heet Content zorgt voor relevantie en bestaansrecht Je vindt dat hoofdstuk via de links hieronder. Je kan het nu ook beluisteren via Spotify en andere diensten, via de links hieronder.

lees hoofdstuk 16 uit Digitaal Vermogen

luister hoofdstuk 15 uit Digitaal Vermogen via Spotify

luister hoofdstuk 16 via andere kanalen

Check ook

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen

Geef een reactie