Achtergrond: 5 must reads over voetbal

Geschatte leestijd – 1 minuut.

Deze week is het dan eindelijk zover: de Eredivisie gaat weer van start. Internationals zijn weer bij hun club teruggekeerd, teams hebben weer in volle formatie getraind en de oefenpotjes zijn ook weer afgewerkt. Hieronder vind je vijf stukken die voetballers en bestuurders van voetbalclubs zouden moeten lezen.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Voetbal is ook digitaal

Wist je dat voetbal niet alleen een sport is die op een grasveld wordt gespeeld? Het behoort eveneens toe aan het digitale domein. Clubs, spelers en competities hebben een digitale strategie nodig, zodat ze hun inkomstenstromen kunnen verhogen, nieuwe inkomsten kunnen vinden en makkelijker kunnen innoveren. Sommige clubs hebben er (helaas) nog moeite mee.

Clubs en spelers hebben een Digitaal Vermogen

Niet alleen muzieklabels en festivalorganisaties hebben een Digitaal Vermogen. Ook Ajax en Neymar hebben een netwerk dat iets waard is. Merk op: het Digitaal Vermogen van Ajax is (dankzij de mooie Europese campagne) flink gegroeid.

Tijd voor digitale hygiëne bij voetbalclubs

Bestuur jij een voetbalclub of ben je een voetballer? Dan is het de hoogste tijd om te werken aan je digitale hygiëne. Spelers met veel nep-volgers eindigen namelijk voor goed op de bank – als het aankomt op sponsordeals, tenminste.


Liever luisteren naar de posts van Digitaal Vermogen?
Check dan wekelijks deze playlist

Check ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen

Geef een reactie