PERSBERICHT: Hardwell meest innovatieve artiest

Hardwell wint SpinAward

Amsterdam, 20 april 2017 – Hardwell heeft een SpinAward gewonnen in de categorie Digital Celebrity. De jury verkoos de Nederlandse top-DJ boven Anna Nooshin, Tim Hofman en Nikkie Tutorials, vooral vanwege de innovatieve reuzensprongen die hij het afgelopen jaar met zijn team heeft gezet. Hardwell is de eerste DJ ter wereld die experimenteert met blockchain-technologie en de eerste muzikant die een chatbot voor Facebook Messenger lanceerde.

Tijdens de SpinAwards Night in het Sieraad in Amsterdam nam Robbert van de Corput, zoals de DJ eigenlijk heet, de prijs zelf in ontvangst. “Dit is een geweldige waardering voor mij en mijn team. Samen kijken we continu welke innovaties en nieuwe technologieën we in kunnen zetten voor mijn fans over de hele wereld. Onze avonturen met onder meer blockchain en de bot zijn daar goede voorbeelden van. We zijn klaar om de hele muziekindustrie op zijn kop te zetten, dit is pas het begin.”

Bot en blockchain

Hardwell was de eerste artiest die de nieuwe bot-functionaliteit van Facebook Messenger omarmde. In juli lanceerde hij zijn eigen chatbot. Denis Doeland, digitaal adviseur van Hardwell’s managementbureau Sorted Management: “De bot biedt fans diverse manieren om met Hardwell in contact te treden. Dankzij de nieuwe functionaliteiten van Facebook wordt het bovendien mogelijk om in de bot opbrengsten te vergaren via bestaande platformen zoals Spotify. Met behulp van blockchain zou er zelfs direct uitbetaald kunnen worden aan artiesten.”

Toekomstblik

Tijdens de F8 Conference kondigde Facebook deze week een aantal nieuwe functionaliteiten aan op het gebied van Augmented Reality en Virtual Reality. Het team van Hardwell kijkt nu op welke manier fans in de toekomst van deze technieken gebruik kunnen maken, bijvoorbeeld door in de virtuele wereld een concert van Hardwell te bezoeken. In mei spreekt Hardwell zelf op The Next Web Conference in Amsterdam, het grootste technologie-event van Europa, over zijn aspiraties op tech-gebied.

Over Hardwell

Hardwell werd tot 2x toe benoemd door DJ Mag als de #1 DJ van de wereld. Als producer heeft hij meerdere grote hits op zijn naam staan, waarvan er enkele afkomstig zijn van zijn debuutalbum ‘United We Are’, die de #2 positie behaalde in de iTunes album charts. Hij heeft samen gewerkt met grote artiesten zoals Tiësto, Jason Derulo, Craig David en Jay Sean en maakte remixen voor onder andere Rihanna, Coldplay en The Chainsmokers.

In 2016 onthulde hij zijn eigen beeld in Madame Tussauds in Amsterdam en lanceerde hij zijn fotoboek “2 Years as One”. Met zijn United We Are Foundation wil hij een verschil maken voor kinderen in ontwikkelingslanden en ze een kans bieden op een betere toekomst. Eerder deze week kondigde de DJ aan in december van dit jaar weer terug te keren naar India voor het World’s Biggest Guestlist Festival.

OVER DDMCA EN DENIS DOELAND

DDMCA (Denis Doeland Management Consultancy en Advies) is een adviesbureau op het gebied van digitale businessmodellen voor merken en organisaties in entertainment-, sport- en media-industrie. Denis Doeland helpt bedrijven met het opzetten van netwerken die financiële waarde toevoegen en voldoen aan de nieuwe verwachtingen van fans, klanten, medewerkers en andere betrokkenen. Klanten van DDMCA zijn onder meer Hardwell, ALDA Events, E&A Events, 4PM Entertainment en 8ball Music. Doeland is ook auteur van het boek ‘EDM en de Digitale Wereld’.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lubbers De Jong
Erik Molkenboer
T: 020 2050425
E: erik@lubbersdejong.nl

DDMCA
Denis Doeland
T: 06 13520250
E: denis.doeland@ddmca.com