Auteursrecht op BH-bandjes | #rechten

Lingerieketen Sapph maakt inbreuk op de auteursrechten van lingerieontwerpster Marlies Dekkers door beha’s te produceren met bandjes boven de cups.

Tot dat oordeel kwam de rechter in Utrecht woensdag in de rechtszaak die Marlies Dekkers tegen Sapph aanspande. Sapph moet onmiddellijk stoppen met het maken van de betreffende lingerie en een schadevergoeding betalen aan Dekkers. Hoe hoog die is, is nog niet bekend. Diverse ontwerpen van Dekkers zijn zo oorspronkelijk dat ze worden beschermd door het auteursrecht, aldus de rechtbank. Dat geldt vooral voor de beha’s met bandjes boven de cups. Van de tien beha’s en drie slips van Sapph die de rechtbank beoordeelde, leken vier beha’s en één slip te veel op producten van Dekkers.

Enhanced by Zemanta

Geef een reactie