Streamingmuzieksite Grooveshark weer in rechtszaak | #rechten

Streamingmuzieksite Grooveshark krijgt weer een rechtszaak aan zijn broek.

Na Universal Music hebben ook enkele andere rechthebbenden nu een rechtszaak aangespannen tegen de muzieksite Grooveshark. De site laat gebruikers miljoenen tracks gratist streamen en biedt ook de mogelijkheid om mp3’s te uploaden. Met enkele platenmaatschappijen heeft het Amerikaanse bedrijf al overeenkomsten gesloten. Maar met andere muziekpartijen komt het bedrijf niet weg met een schikking, zo lijkt het.

Een groep van muziekuitgevers en songwriters is op vorige week een rechtszaak gestart tegen Grooveshark in de Amerikaanse staat Tennessee, omdat het bedrijf inbreuk zou maken op hun rechten. Onder de individuele songwriters die het proces hebben aangespannen zijn onder meer Mark Farner van Grand Funk Railroad en Mark Weiss, beend van het vaak gecoverde nummer Rhinestone Cowboy.

Lees hier het originele artikel op Bright

Enhanced by Zemanta

Geef een reactie