Achtergrond: In 2015 is multiscreen het toverwoord

#D2W

Al enige tijd spreken velen over een cross-platform strategie, maar nog nooit was duidelijk hoe apparaten op een globale schaal worden gebruikt. Via internationaal onderzoek van Millward Brown werd eerder in 2014 officieel aangetoond dat het mobiele scherm meer wordt bekeken dan het televisiescherm. Amerikanen besteden 151 minuten per dag aan hun smartphone, terwijl ze 147 minuten televisie kijken. In Azië is het verschil nog groter. Zo spenderen de Chinezen maarliefst twee keer zoveel tijd aan hun mobiel dan dat ze tv kijken. Kortom, we maken meer dan ooit gebruik van verschillende apparaten voor uiteenlopende doeleinden.

Elk apparaat werd oorspronkelijk voor andere doeleinden gebruikt. Zo werden de traditionele pc en de laptop vooral gebruikt om mee te werken en informatie op te zoeken, terwijl de smartphone vooral een communicatiemiddel was. De tablet en interactieve tv waren met name bedoeld voor entertainment. Dit tijdperk lijkt voorbij te zijn. We switchen net…

View original post 230 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s