Data: DJ Mag Top 100 2015 voting analyse

#D2W

Het is weer de tijd van het jaar. Sinds afgelopen maandag kan je weer stemmen op jouw favoriete dj’s voor de DJ Mag Top 100 2015. Net als vorig jaar houdt DDMCA bij welke dj’s hoge ogen zouden kunnen gaan scoren. Voordat dat zover is analyseert het eerst alle conversaties en interacties op social media. Hoeveel keer wordt iets over de wedstrijd ‘gezegd’. Een eerste overzicht met het aantal, de bronnen, de locatie en het sentiment.

DJ Mag Top 100 Voting Analyses.001DJ Mag Top 100 Voting Analyses.002DJ Mag Top 100 Voting Analyses.003DJ Mag Top 100 Voting Analyses.004

Twitter is na twee dagen de belangrijkste bron waar de wedstrijd het meest wordt genoemd. Het ligt voor de hand op dit kanaal, ten opzichte van Facebook waar het een stuk minder voorkomt, het onderwerp door middel van een hashtag te benoemen. Zo’n 8.200 tweets hebben op de tweede dag een hashtag die aan de wedstrijd gerelateerd is. Het volume van het aantal gesprekken ten opzichte van vorig jaar lijkt te zijn afgenomen. Toen werd…

View original post 66 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s