galerij Achtergrond: De staat en subsidie

#D2W

Nederland schreeuwt moord en brand. Popband De Staat ontvangt een subsidie van een miljoen euro. Moet het systeem van subsidieverschaffing door de Nederlandse staat niet veranderen? Niet lang geleden gaf ik een interview voor de gemeente Eindhoven. Enkele passages uit het interview die het onderwerp subsidie aanraken.

Uitgeven aan verkeerde dingen

Op mijn verzoek hardop te filosoferen over hoe de (muziek)wereld er over tien jaar uitziet, reageert hij afwijzend. ‘Je kunt jezelf beter de vraag stellen: hoe ziet de wereld er vandaag uit? De realiteit van gisteren strookt namelijk nu al niet meer met de manier waarop we onze systemen hebben ingericht.’ Vervolgens steekt hij snel door naar manier waarop de overheid (met name pop)podia subsidieert. ‘Poppodia boeken vaak bandjes waarvoor weinig belangstelling is. Dat de belangstelling klein zou zijn, hadden ze kunnen weten als ze van tevoren hun huiswerk hadden gedaan. Een gemiddeld bandje kun je opzoeken op…

View original post 646 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s