galerij Data: Dance Monitor 2017 de eerste bevindingen

#D2W

Het festivalseizoen is weer in volle gang. De cijfers van het eerste kwartaal van 2017 worden zichtbaar. Opvallend genoeg lijkt de groei van de dancemarkt niet te stuiten. Zo lijkt het. Is de rek uit de festivalmarkt? Komt het plafond in zicht? De eerste bevindingen uit de Dance Monitor 2017.

Festivals

Het aantal festivals in de monitor stijgt van 32 naar 50. Een groei van 56 procent. Het aantal unieke merken (oftewel concepten) stijgt met 31 procent. In het eerste kwartaal konden feestgangers 53 dagen aaneengesloten feesten. Tweederde van de festivals vindt voornamelijk binnen plaats en de geschatte capaciteit is tussen 1.500 en 5.000 personen. Het segment van deze capaciteit categorie groeide overigens lichtelijk.

Het aandeel uitverkochte evenementen daalde naar bijna 36 procent ten opzichte van 47 procent voor dezelfde periode in het afgelopen jaar. 1,9 procent in het eerste kwartaal werd geannuleerd. Een jaar eerder werden 2,8 procent van…

View original post 415 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s