Achtergrond: The Next Web vergroot digitaal vermogen

Geschatte leestijd – 3 minuten

Vanaf woensdag vindt The Next Web (ook wel TNW genoemd), een van de grootste tech-events van West-Europa, weer plaats. De tech-conferentie verhuist dit jaar van het Westerpark naar de NDSM-werf. Recent werd bekend dat The Next Web zijn meerderheidsaandeel verkoopt aan de Financial Times (FT). De deal met de Engelse FD-evenknie is een goed voorbeeld voor andere bedrijven. Zo vergroot het bedrijf namelijk zijn digitaal vermogen. Dit kan je leren van TNW en FT.

→ Beluister hier de podcast van Digitaal Vermogen

TNW verkoopt meerderheidsbelang

The Financial Times heeft, op de twee oprichters na, alle aandeelhouders van TNW uitgekocht. Het bedrijf is ooit opgericht door Patrick de Laive en Boris Veldhuijzen van Zanten, omdat ze graag een product wilden lanceren in New York. Ze vonden geen enkel event geschikt voor hun lancering, dus besloten ze zelf een event uit de grond te stampen.

Dat eerste event vond zo’n 13 jaar geleden plaats en trok 400 bezoekers. Inmiddels is het bedrijf behoorlijk gegroeid. TNW ken je tegenwoordig van:

FT vergroot digitaal vermogen

The Financial Times is een van de grootste zakenkranten ter wereld, met een oplage van 900.000 betalende lezers. Veldhuijzen van Zanten vertelt aan RTLZ dat de gesprekken met FT-ceo John Ridding doorslaggevend waren voor de deal: “Hij vertelde ons dat het in 1888 opgerichte bedrijf sinds 2000 merkte dat ‘digital’ de toekomst is. Ze wilden hun naam niet veranderen in Digital Times, maar snapten wel hoe belangrijk het is.”

FT neemt niet alleen knowhow over events en tech over. Met de aankoop van TNW vergroot FT ook het digitaal vermogen van de organisatie. TNW heeft een miljoenen bereik op sociale kanalen, waardoor het potentieel bereik van FT flink vergroot wordt. Dit stelt ze in staat om meer relaties met fans en klanten op te bouwen, wat ze op voorsprong zet in de relatie-economie.

Digitale voorhoede en innovators

Daarbij breidt de krant het netwerk uit onder een invloedrijke groep, die innovaties van de periferie naar de massa kan brengen. Je mag veronderstellen dat bezoekers van TNW een voorhoede zijn, die telkens zoeken naar nieuwe oplossingen voor bestaande problemen.

Het FD schrijft er het volgende over: “Veel volgers van FT en TNW hebben een interesse in technologie en de online economie, de zogenaamde ‘tech community’. De Britse zakenkrant verwacht met de instap in het Nederlandse techplatform een betere aansluiting bij die groep volgers te krijgen.”

Een goed voorbeeld van zo’n innovator die je bij TNW kan tegenkomen, is trouwens de Nederlandse dj Hardwell. Hij gaf in 2017 een lezing die inzicht gaf in hoe hij zijn carrière heeft gehackt.Conclusie

Dat FT een meerderheidsbelang neemt in TNW is eigenlijk zo gek nog niet. Media zijn in deze tijd gedwongen om na te denken hoe ze nieuwe fans kunnen bereiken. Laat je daarom inspireren door een van de succesvolste bedrijven ter wereld: ga ook aan de slag met jouw digitaal vermogen.

Wie je nog meer kan inspireren? Deze drie dj’s die het voortouw namen en met succes wisten te innoveren. Deze tien tips helpen je ook op gang met innovatie. En zorg ook dat je eerst een digitale mindset ontwikkelt. Niet genoeg van deze tips? Het boek Digitaal Vermogen is ook online terug te lezen en te luisteren via links hieronder.


Check ook

Alle losse episodes van de podcast Digitaal Vermogen via Spotify

Bekijk hier alle versies van het boek Digitaal Vermogen
bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen

Geef een reactie