Achtergrond: 6 artikelen over festivals die je moet lezen

Geschatte leestijd – 1 minuut

Afgelopen weekend vond weer het Awakenings Festival plaats in Amsterdam. Ook Rock Werchter en Concert at Sea trokken weer duizenden bezoekers. We zitten dan ook bovenop de piek van het festivalseizoen. De hoogste tijd voor een overzicht van zes artikelen die festivalorganisatoren niet mogen missen.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Festivalseizoen in actie

Het tropisch weer en de piek van het festivalseizoen zorgen altijd voor aansprekende krantenkoppen. De brandende zon en duizenden muziekfans die naar festivals komen zijn namelijk vaak genoeg een recept voor een logistieke ramp, tenzij er genoeg water gedronken wordt. Daarom werd er tijdens Awakenings Festival 2019 dan ook gratis water uitgedeeld.

In Nederland konden festivalbezoekers naar Concert Sea en Parkpop. Het Belgische Rock Werchter vond het afgelopen weekend ook plaats. In totaal genoten er maar liefst 30.000 fans can Awakenings, trok Rock Werchter een kleine 400.000 bezoekers en Concert at Sea doet er waarschijnlijk rond de 100.000. Kortom: meer dan een half miljoen muziekfans kwamen dit weekend aan hun trekken.

Tips voor festivalorganisatoren

Hoewel we bovenop de piek in het festivalseizoen zitten, gaat het toch iets minder goed met de festivalmarkt dan je wellicht denkt. Festivals hebben vaak genoeg uitdagingen met hun social media-kanalen. Ben je al begonnen met de innovatie van jouw festival? Daarover lees je meer in onderstaande stukken.


Liever luisteren naar de posts van Digitaal Vermogen?
Check dan wekelijks deze playlist

Check ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen

Geef een reactie