Labels not amused met initiatief Amazon | #amazon

Amazon had voor de lancering van zijn online muziekkluis Cloud Player nog geen overeenkomsten met platenlabels. Amazon heeft dit initiatief gelanceerd zonder een overeenkomst gesloten te hebben met de grote muzieklabels.

“Amazon is asking for forgiveness rather than permission.”. Sony gaf inmiddels al te kennen dat ze niet blij waren: “We are disappointed that the locker service that Amazon is proposing is unlicensed by Sony Music”.

Platenlabels als Sony Music zijn verbaasd dat Amazon gisteren startte met zijn muziekdienst Cloud Player, voordat de webwinkel licentie-overeenkomsten met de muziekindustrie heeft gesloten. Amazons tactiek: eerst lanceren, dan licenseren. Bovendien is het nog maar de vraag welke licenties er nodig zijn als gebruikers hun eigen muziekbestanden online opslaan. Over vergelijkbare muziekkluisjes lopen nog procedures en dat dreigt nu weer te gebeuren.

Met dit initiatief is Amazon een oorlog begonnen op het gebied van het streamen van muziek en video met Apple en Google. De laatste twee partijen begeven zich in de nabije toekomst op dit terrein. Hun diensten zijn al een tijd geleden aangekondigd. Amazon is ze nu echter een stapje voor.

Enhanced by Zemanta

Geef een reactie