Google lanceert Music Beta zonder verkregen rechten | #google #rights

Ondanks het niet verkrijgen van de rechten van de diverse rechthebbenden lanceert Google vandaag toch Music Beta by Google. 

Tijdens de Googel I/O conferentie van deze week ziet deze muziekdienst het levenslicht onder de gebruikers van de Motorola Xcom tablet. De muziekdienst heeft veel weg van de Amazon Cloud Service. Zo kan men 20.000 nummers uploaden naar de ‘kluis’ en zelfs het niet regelen van de rechten is overeenkomstig aan de Amazon Cloud Service.

Er wordt door diverse vooraanstaande Googler’s geklaagd over de niet cooperatieve houding van de diverse platenmaatschappijen. Vooral bij Sony en Universal zien ze de kansen voor deze nieuwe innovatieve dienst (nog) niet zitten. Het vragen om onredelijke en niet levensvatbare voorwaarden door deze partijen geeft aan dat ze dit soort muziekdiensten nog niet op het netvlies hebben staan.

Related articles

Enhanced by Zemanta

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s