Column op #D2W: Het vacuüm van de muziekindustrie | #D2W #Column

Het Nederlandse spreekwoord luidt: ‘Een ezel stoot zich in het gemeen niet tweemaal aan dezelfde steen.’ Waarom lijkt het er op dat dit wel aan het gebeuren is met de muziekindustrie. Heeft de muziekindustrie niks van het Napster-tijdperk opgestoken?

In de zomer van 1999 hebben twee studenten een online muziek dienst opgezet, Napster genaamd. Ze benadrukken destijds dat het geen muzieksite was, maar een platform waar de ene persoon thuis een bestand (voornamelijk muziek) upload, waarna vervolgens een andere gebruiker, op de gehele wereld, het er weer vanaf halen (download). Voor de leken: dit wordt peer-to-peer genoemd. De muziekindustrie probeert vanaf het begin Napster aan banden te leggen.

→ Lees hier de hele column

Enhanced by Zemanta

Geef een reactie