Data: Wordt Martin Garrix de nieuwe nummer 1 in de DJ Mag Top 100?

#D2W

Sinds een paar weken kan worden gestemd voor de DJ Mag Top 100. Elk jaar doet DDMCA een poging – aan de hand van openbare data – te voorspellen welke dj de nieuwe nummer 1 wordt. Gekeken wordt naar de diverse social media kanalen als Facebook, Instagram, Twitter en YouTube. Hoe presteren de Nederlandse dj’s (en Oliver Heldens) in het eerste halfjaar van 2015 op social media? Wie heeft de grootste groep volgers, het meeste applause (likes op berichten), de meeste conversaties of engagement?

De vier onderstaande grafieken laten zien dat Martin Garrix het meest optimale presteert. Gezien het grote verschil in applause, conversaties en engagement. Als hij in staat is deze achterban te bewegen om stemmen te werven, dan wordt hij zomaar de nieuwe nummer 1. De komende tijd zal DDMCA in samenwerking met Rankingz alle dj’s op de voet volgen. Tot 14 september aanstaande kan nog worden…

View original post 6 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s