Achtergrond: 5 must reads over het Business Acceleration Framework

Geschatte leestijd – 2 minuten

​Op 4 oktober 2018 lanceerde ik het boek ‘Digitaal Vermogen’. Het is een handleiding voor het hacken van je business, het vergroten van je bedrijfswaarde en het doen slagen van innovaties. Dat doe je met behulp van het Business Acceleration Framework. Hieronder vind je vijf stukken over dit raamwerk die je moet lezen.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Digitaal Vermogen

Digitaal Vermogen werd gelanceerd in de A’dam Toren. Het event was een masterclass Digitaal Vermogen, waarbij ruim tweehonderd bezoekers aanwezig waren. Deze masterclass behaalde een NPS score van 32,0 en werd gewaardeerd met 8,2 door de bezoekers.

Sprekers tijdens dit even waren onder meer: Aaron Mirck (communicatiespecialist), Sam Feldt (Dj en bedenker van Fangold), Eelko van Kooten (oprichter van Spinnin’ Records) en Denis Doeland. Via deze link zie je een foto-verslag van de masterclass.

Business Acceleration Framework

Vertrekpunt bij Digitaal Vermogen is het Business Acceleration Framework. Dit raamwerk helpt organisaties sturen op groei, gezamenlijk aan doelen werken en brengt bedrijven, merken en artiesten in een stroomversnelling. De volgende vijf artikelen helpen je op weg, als je ook met dit beproefde raamwerk aan de slag wil.


Succes begint in de bestuurskamer

Het succes begint in de bestuurskamer. Bovenstaande must reads bieden een flinke uitdaging voor bestuurders. De partijen zijn het namelijk vaak niet gewend om volgens een dergelijk raamwerk te werken. Toch zullen bestuurders de verantwoording moeten dragen om de organisatie rondom een dergelijk raamwerk als het Business Acceleration Framework te laten functioneren. Ook moeten zij zich regelmatig laten bijscholen. Bestuurders zijn net piloten in een cockpit van een vliegtuig.

Wanneer de organisatie is ingesteld ofwel de doelen en doelstellingen uit Business Acceleration Framework zijn bepaald gaat de vlucht beginnen. De vlucht gaat vrijwel automatisch. Tijdens de vlucht lijken de CEO (de piloot) en zijn team niet veel te doen. Maar niets is minder waar. Continu monitort de CEO en zijn team het complexe controlepaneel (het raamwerk) en grijpen in wanneer de instellingen, de vooraf bepaalde doelen en de doelstellingen beginnen af te wijken en de vlucht dus de passagiers en het vliegtuig in gevaar dreigt te komen.

Waarde verdampt

Het maakt in dat opzicht niet uit of je in een letterlijke, of een figuurlijke cockpit zit: je kunt alleen goed sturen als je de juiste inzichten hebt. In dat opzicht lijkt een bestuurskamer zonder werkend Business Acceleration Framework nog het meest op een vliegtuig zonder cockpit: stuurloos en zonder kans om de bestemming te halen. En verdampt de bedrijfswaarde net zo snel als kerosine, de brandstof van het vliegtuig. 

Het Business Acceleration Framework is namelijk de enige oplossing voor bestuurders die het willen redden in de relatie-economie. Een economie die steeds meer een automatisch proces wordt. En waar sneller en automatisch aan de knoppen zal moeten worden gedraaid wanneer negatieve afwijkingen van de vooraf gestelde doelen en doelstellingen in zicht komen. Zoals een piloot verantwoordelijk is om zijn passagiers veilig door het luchtruim te loodsen, zo is de CEO en zijn team verantwoordelijk om een organisatie klaar te maken voor de toekomst. Zij moeten sturen en direct ingrijpen wanneer een afwijking wordt geconstateerd. Pas dan kunnen zij een bedrijf en organisatie op laten stijgen en optimaal laten vliegen.


Liever luisteren naar de posts van Digitaal Vermogen?
Check dan wekelijks deze playlist

Check ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen

Geef een reactie